In de Arbeidsmarktroute Kinderopvang & Jeugdzorg kun een beroep leren op de Arbeidsmarkt. Je hoeft niet naar school of een verplichte stage te lopen. Aan de start stellen we vast hoeveel ervaring je al hebt in het beroep waarin je je ervaring wilt laten certificeren. Aan de hand van je ervaring kun je drie routes volgen om je ervaring te certificeren.

Route 1 ⇒ Certificering - en diplomaroute (12 weken)

Als je volledig ervaring hebt in het beroep waarin je je ervaring wilt laten certificeren, dan kun je in 12 weken je ervaring laten certificeren in het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. Een volledige certificering kun je verder verzilveren naar het MBO-diploma.

Route 2 ⇒ Verkort werkend leren traject (3 + 3 maanden)

Als je deels ervaring hebt in het beroep waarin je je ervaring wilt laten certificeren, dan kun je in 10 weken je vrijstellingen en ontwikkelpunten in kaart brengen. Je ontvangt in het Ervaringsprofiel een overzicht van je vrijstellingen en je ontwikkelpunten. Het Ervaringsprofiel vertalen wij naar modules in het Ontwikkelportfolio. Met deze modules kun je in 3 maanden je ontwikkelpunten gaan ontwikkelen in je eigen werk of vrijwilligerswerk. Heb je in je individuele maatwerkopleiding voltooid? Dan kun je je ervaring laten certificeren in het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. De volledige certificering kun je verzilveren naar het MBO-diploma.

Route 3 ⇒ Volledig werkend leren traject (6 tot 15 maanden, afhankelijk van het beroep)

Als je beginnende ervaring hebt in het beroep waarin je je ervaring wilt laten certificeren, dan kun je het volledig werkend leren traject starten. Je bent werkzaam in het beroep als medewerker in ontwikkeling. De werkgever kan je inwerken in het beroep en daarnaast volg je in het Ontwikkelportfolio alle modules. Met de modules kun je in zelfstudie literatuur bestuderen en met de praktijkopdrachten kun je jezelf gericht ontwikkelen in de praktijk. Heb je alle modules voltooid? Dan kun je je ervaring laten certificeren in het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. De volledige certificering kun je verzilveren naar het MBO-diploma.

 

Informatie en Advies

(085) 488 47 61

Of stuur ons een contactverzoek met het formulier onderaan deze pagina

 

Beroepen in de Kinderopvang & Jeugdzorg

Je kunt de volgende beroepen kiezen waarin je je ervaring wilt laten certificeren of wilt ontwikkelen. Kies een beroep om verder te lezen.

 
 

Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00