MBO-certificeringsroutes & Werkend Leren trajecten

Bij KCM Zorgopleidingen kun je je ervaring laten certificeren in het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. Met het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute toon je op de Arbeidsmarkt aan op welke onderdelen van een beroep je gegarandeerd inzetbaar bent en welke onderdelen je bij een werkgever nog kunt bijleren. Een volledige certificering in het beroep kun je verder verzilveren naar het erkende MBO-diploma. 

In de intake meten we hoeveel ervaring je hebt ten opzichte van de certificering die je wilt behalen. Heb je voldoende ervaring dan kun je je ervaring meteen laten certificeren. Heb je nog geen of deels ervaring, dan kun je jezelf in een Werkend leren traject in je eigen werk of vrijwilligerswerk  eerst ontwikkelen naar het certificeringsniveau. We stellen dan een individueel maatwerktraject voor je samen, waarmee je gericht je ervaring kunt ontwikkelen. Zo kun je in de Arbeidsmarktroute op basis van je ervaring versneld je ervaring verzilveren.

Arbeidsmarktroute

Naast het volgen van een formele opleiding aan het ROC kunnen werkenden zich ook op de Arbeidsmarkt ontwikkelen. Je ervaring op de Arbeidsmarktroute kun je met het doorlopen van de EVC-procedure 12 weken laten beoordelen in het Ervaringscertificaat. Na het behalen van de beoordeling in het Ervaringscertificaat kun je je Ervaringscertificaat laten registreren in het landelijk register Ervaringscertificaten. Na de registratie ontvang je het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. Het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute is de officiële certificering van je ervaring in het beroep. Het toont aan werkgevers aan op welke werkprocessen van het beroep je gegarandeerd inzetbaar bent en welke werkprocessen je samen met de werkgever op de Arbeidsmarkt verder kunt ontwikkelen.

Een volledige certificering in het beroep kun je bij één van de samenwerkende examencommissie van onze partners ROC A12 of ROC Scalda verder verzilveren naar het erkende MBO-diploma. 

Voordeel van de Arbeidsmarktroute is dat je niet naar school hoeft of een verplichte stage hoeft te lopen. Je bestudeert in begeleide zelfstudie thuis de literatuur en je kunt dus studeren waar en wanneer het jou uitkomt. De praktijkopdrachten voer je uit in je eigen werk of vrijwilligerswerk. Je kiest zelf je praktijkbegeleiders. Dit kunnen dus ook je leidinggevende en je ervaren collega's zijn. Zo kun je in je eigen werk nieuwe taken aanleren en je inzetbaarheid vergroten. Heb je je ervaring ontwikkeld, dan kun je je ervaring laten certificeren.

Ervaring telt!

In de intake meten we eerst met een vragenlijst of je al ervaring hebt in het beroep waarin je je certificering wilt behalen. In de intake adviseren wij je hoe je je loopbaandoel kunt bereiken. We hebben drie routes die je kunt doorlopen om een volledige certificering te behalen in het MBO-beroep: 

Certificeringsroute

Als in de intake blijkt dat je niets meer hoeft te leren, dan stelt KCM Zorgopleidingen een certificeringsroute voor je samen. Je volgt de EVC-procedure van 12 weken om je ervaring te laten beoordelen in het Ervaringscertificaat. Het Ervaringscertificaat wordt geregistreerd in het landelijk register Ervaringscertificaten van het Nationaal Kenniscentrum EVC. Na registratie ontvang je je officiële certificering in het MBO-beroep in het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. Met het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute heb je het bewijs in welke werkprocessen van het beroep je gegarandeerd inzetbaar bent bij een werkgever en welke werkprocessen je met een werkgever nog kunt ontwikkelen om een volledige certificering te behalen. Heb je een volledige certificering behaald? Dan kun je aansluitend ook verzilveren naar het erkende MBO-diploma in een verzilveringsroute bij onze partners ROC A12 of ROC Scalda.

Werkend-Leren traject

Als in de intake blijkt dat je een beginnende of deels ervaring hebt dan stellen wij een individuele Arbeidsmarktroute voor je samen. Je kunt dan in je eigen werk of vrijwilligerswerk in stappen het beroep leren. Je breidt met de modules je takenpakket en ervaring uit. Na het doorlopen van je Arbeidsmarktroute heb je het volledige beroep geleerd en kun je de certificeringsroute opstarten. Heb je al veel ervaring dan start je met de vrijstellingsprocedure. Daarmee verkort je je individuele ontwikkeling op de arbeidsmarkt en kun je versneld een volledige certificering in het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute behalen.

Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00