(085) 488 47 61 

Arbeidsmarktroute

Medewerker Maatschappelijke Zorg

MBO-niveau 3

  • Diplomaroute (12 weken)

  • Verkort Werkend leren traject (3 tot 6 maanden)

  • Volledig Werkend leren traject (6 tot 12 maanden)

 

Als gediplomeerd Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3 kun je in de verslavingszorg, daklozenopvang, gehandicaptenzorg of een zorgboerderij werken. Je begeleid de cliënten vanuit Agogisch werk in de terugkeer, ontwikkeling of behoud van zelfstandigheid. Je inventariseert hulpvragen, biedt begeleiding bij wonen en recreëren en bij werken. Je rapporteert aan de Persoonlijk Begeleider MBO-niveau 4 die het zorgplan en activiteitenplan opstelt. Jij voert deze plannen uit en geeft veranderingen door.

Arbeidsmarktroute

Naast het volgen van een formele opleiding aan het ROC kunnen werkenden met de Arbeidsmarktroute hetzelfde MBO-diploma behalen. 

Voordelen van de Arbeidsmarktroute voor deelnemers:

  • Je doorloopt de Arbeidsmarktroute versneld als je al veel ervaring hebt.
  • Je studeert in begeleide thuisstudie. Je hoeft dus niet naar school.
  • Je maakt de praktijkopdrachten in je eigen werk. Je hoeft dus geen stage te lopen.
  • Je breidt je takenpakket en inzetbaarheid al direct uit tijdens je studie.
  • Je kiest zelf je je praktijkbegeleiders. Dit kunnen dus ook gewoon je leidinggevende en je ervaren collega's zijn. 
  • Je kunt meteen examen doen als je genoeg ervaring hebt en het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute of het MBO-diploma behalen.

De Arbeidsmarktroute is de snelste en meest efficiënte route, waarmee werkenden zich kunnen ontwikkelen in een MBO-beroep. Je sluit je Arbeidsmarktroute af met het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute of het MBO-diploma. Met deze documenten is je ervaring zichtbaar voor werkgevers en kun je stappen maken in je loopbaan. De Arbeidsmarktroute is speciaal bedoeld voor werkenden die zichzelf op de Arbeidsmarkt willen leren en daarmee het diploma willen behalen.

Maatwerkroutes op basis van je ervaring

Op basis van je ervaring kun je versneld het diploma behalen en je ervaring op de Arbeidsmarkt zichtbaar maken. In de intake meten we eerst met een vragenlijst of je al ervaring hebt in het beroep waarin je het erkende MBO-diploma of Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute wilt behalen. Na ontvangst van je vragenlijst informeren wij je over de uitslag. We adviseren je dan hoe je op basis van jouw ervaring op de snelste en meest efficiënte manier het diploma kunt behalen.

Voor dit beroep hebben we drie maatwerkroutes die je op basis van je ervaring kunt doorlopen:

Klik op de brochure

 

Informatie en Advies

(085) 488 47 61

Of stuur ons een contactverzoek met het formulier onderaan deze pagina

 

 

Diplomaroute

12 weken

Heb je volledig ervaring in het beroep?

Dan kun je in 12 weken je ervaring laten beoordelen in het Ervaringscertificaat. De beoordeling van je ervaring in het Ervaringscertificaat kun je verzilveren naar het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute en naar het MBO-diploma.

 

Verkort Werkend leren traject

3 + 3 maanden

Heb je deels ervaring in het beroep?

Dan kun je het verkorte Werkend leren traject volgen. In deze route start je met de vrijstellingsprocedure (10 weken). Je stelt vast wat je vrijstellingen zijn en wat je nog moet leren. Na de vrijstellingsprocedure volg je de modules in het Ontwikkelportfolio (3 maanden) waarmee je gericht kunt gaan bijleren. Heb je je ervaring aangevuld, dan start je de diplomaroute op.

 

Volledig Werkend leren traject

6 tot 12 maanden

Heb je beginnende ervaring in het beroep?

Dan kun je in 6 tot 12 maanden het hele beroep leren. Je bent werkzaam als Medewerker Maatschappelijke Zorg in ontwikkeling in de Maatschappelijke Zorg. Daarnaast volg je de modules uit het Ontwikkelportfolio om je kennis en kunde te ontwikkelen. Heb je alle modules voltooid, dan start je de diplomaroute op. Ideale manier voor ondernemingen in de Maatschappelijke Zorg om zij-instromers binnen te halen en in te werken.

Ontwikkelen van ervaring vraagt om maatwerk

Deze drie routes geven een indicatie van onze mogelijkheden. In de intake stellen we concreet vast wat je ervaring is. We kijken verder ook naar je huidige werkkring en de mogelijkheden die je hebt om je ervaring in de diplomaroute te kunnen aantonen. Zo kijken we individueel naar de manier waarop jij je diplomadoel kunt behalen. Als het niet mogelijk is om je doel te behalen, dan kijken we verder naar alternatieven! Ervaring van mensen vraagt nu immers om maatwerk.

Doelgroep

De volgende deelnemers kunnen de Arbeidsmarktroute doorlopen:

 

Ongediplomeerde begeleiders in de maatschappelijke zorg

 

Ongediplomeerde begeleiders in de Maatschappelijke Zorg kunnen met de Arbeidsmarktroute versneld het MBO-diploma of Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute Medewerker Maatschappelijke Zorg behalen. Met het diploma kunnen zij in de maatschappelijke zorg als begeleider werken en doorgroeien naar Persoonlijk Begeleider niveau 4. 

 

Zorgboeren aangesloten bij de federatie landbouw en zorg

 

Zorgboeren kunnen met de Arbeidsmarktroute versneld het MBO-diploma of Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute Medewerker Maatschappelijke Zorg behalen. Ongediplomeerde medewerkers kunnen met de Arbeidsmarktroute een persoonlijk ontwikkelplan naar het diploma volgen. Met het diploma en het persoonlijk ontwikkelplan tonen zorgboeren aan te werken conform de eisen die gesteld worden aan personeel conform de kwaliteitswaarborg zorgboerderijen.

 

Medewerker Maatschappelijke Zorg in ontwikkeling

 

Werkgevers in de Maatschappelijke Zorg kunnen onervaren mensen en zijinstromers in dienst nemen als Medewerker Maatschappelijke Zorg in ontwikkeling. Met het volgen van de Arbeidsmarktroute wordt meteen invulling gegeven aan het persoonlijk ontwikkelplan dat hen ontwikkeld naar het diploma. 

Doorgroeimogelijkheden

Na het behalen van het diploma Medewerker Maatschappelijke Zorg MBO-niveau 3, kun je je doorontwikkelen naar niveau 4. Je kunt kiezen voor een verkorte route naar Persoonlijk Begeleider Gehandicaptenzorg MBO-niveau 4 of Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen MBO-niveau 4 en je ontwikkeling vervolgen.

Vrijblijvende offerte en intake

Je kunt een vrijblijvende offerte en intake aanvragen. Kies in het onderstaande formulier bij sector: <zorg&welzijn>, bij dossier: <maatschappelijke zorg>, bij uitstroom: <Medewerker Maatschappelijke Zorg niveau 3>Vul daarna je gegevens in. Na het aanmelden ontvang je een vragenlijst, waarmee je je ervaring in dit beroep kunt invullen. Na ontvangst van je aanmelding ontvang je van ons het resultaat per mail met een uitnodiging voor een intake. In de intake stellen we vast welke route je kunt volgen. Je ontvangt dan de offerte. 

Meld je aan

Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00