HR-Consultancy Werkend Leren & Organisatie-advies

KCM Zorgopleidingen is specialist in MBO-maatwerkontwikkeling en deskundigheidsbevordering van zorgprofessionals en hun werkgevers

MBO-diplomaroute, Werkend leren trajecten en de Arbeidsmarktroute

Onze consultants begeleiden organisaties graag met het implementeren van de Arbeidsmarktroute in organisaties. Zo kunnen organisaties zelf hun instroom, doorstroom en uitstroombeleid van medewerkers vormgeven en leren op de werkplek mogelijk maken.

Onze consultants kunnen organisaties adviseren en begeleiden in:

  • Het aanpassen van het functiehuis. Zo kunnen de MBO-standaarden de nieuwe functieprofielen worden.
  • Het aanpassen van de jaarlijkse planning, coaching en beoordelingcyclus. Zo kunnen de resultaten van medewerkers op de MBO-competenties van de MBO-standaard onderhouden worden in de gesprekken tussen medewerker en leidinggevende. Zij kunnen ontwikkelafspraken maken om de competentties van de medewerker te onderhouden (zachte kant) en daarnaast de resultaatafspraken borgen in de cyclus (harde kant; de resultaatnormen die zijn afgeleid van de strategische planning van de organisatie).
  • Het ontwikkelen van Werkend leren trajecten om medewerkers te laten ontwikkelen in het eigen werk van de basisfunctie naar de doelfunctie. De doelfunctie is het ontwikkelprofiel op basis waarvan de medewerker met het Ontwikkelportfolio kan werken aan het aanleren van nieuwe taken. Zo wordt de inzetbaarheid vergroot. De resultaten kunnen op ieder moment worden gecertificeerd met een beoordeling in het Ervaringscertificaat. Is de ontwikkeling van het ontwikkelprofiel voltooid? Dan kan de beoordeling in het Ervaringscertificaat worden verzilverd en kan de medewerker in de nieuwe hogere functie worden ingeschaald.
  • Met het implementeren van Werkend Leren trajecten in de organisatie, verzorgen onze consultants HR-trainingen voor managers, opleidingsfunctionarissen en HR-verantwoordelijken in de nieuwe of bijgestuurde HR-elementen van de implementatie. Verder worden trainingen ontwikkeld voor interne praktijkbegeleiders in het begeleiden van medewerkers op Werkend leren.
  • Maak eens een afspraak met ons voor een vrijblijvend gesprek.

Verpleegtechnische vaardigheden, deskundigheidsbevordering & professionalisering

Onze verpleegkundig docenten voeren bekwaamheidstoetsingen en opleidingen uit in verpleegtechnische vaardigheden. Verder ontwikkelen wij maatwerktrainingen op het gebied van deskundigheidsbevordering en professionalisering van medewerkers en staffunctionarissen. Onze consultants adviseren over de inrichting van kwaliteitszorgsystemen. Zo adviseren wij organisaties bijvoorbeeld over het borgen van de bekwaamheid en bevoegdheid op het gebied van verpleegtechnische vaardigheden door registratie en onderhoudscycli te implementeren.

Vrijblijvend contact

Laten we eens verder praten over samenwerking in de ontwikkeling van jouw organisatie. Maak een vrijblijvende afspraak voor een kennismaking op jouw locatie of op onze locatie. Dan kunnen we meteen ons Skillslab laten zien en onze werkwijze laten zien. Je kunt bellen of een contactverzoek sturen.

Contact

 (085) 488 47 61

Of stel uw vraag met het onderstaande formulier.

MBO-diplomaroutes & Werkend leren trajecten

Bij KCM Zorgopleidingen kun je tijdens je eigen werk een MBO-beroep leren. Je hoeft niet naar school en studeert in begeleide zelfstudie. In je eigen werk leer je nieuwe taken die je inzetbaarheid vergroten. Je krijgt uiteraard vrijstelling op basis van je ervaring. Heb je een heel beroep geleerd, dan kun je examen doen en het erkende MBO-diploma of Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute behalen.

Deskundigheidsbevordering & professionalisering

In ons Skillslab in Arnhem kun je deelnemen aan leergangen of ééndaagse trainingen in verpleegtechnische vaardigheden. Deze leergangen en trainingen zijn gecertificeerd door de V&VN (Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland), zodat je ook je bijscholingspunten kunt bijschrijven in het V&VN register. Daarnaast bieden we deskundigheidsbevorderingstrainingen aan. 

HR-Consultancy & Organisatieadvies Werkend Leren

Onze consultants gaan graag met organisaties in gesprek over het implementeren van Werkend leren in de eigen organisatie. Met Werkend leren biedt u uw zorgprofessionals de mogelijkheid om tijdens hun werk gericht nieuwe taken aan te leren en verhoogt u de inzetbaarheid. De trajecten sluiten af met een MBO-diploma of het Vakbekaaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute. Ook bieden wij oplossingen op het gebied van incompany deskundigheidsbevordering.

Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00