(085) 488 47 61 

Arbeidsmarktroute

Pedagogisch Werker Jeugdzorg

MBO-niveau 4

  • Diplomaroute (12 weken)

  • Verkort Werkend leren traject (3 tot 6 maanden)

  • Volledig Werkend leren traject (9 tot 15 maanden)

 

Als gediplomeerd Pedagogisch WerkerJeugdzorg niveau 4 biedt je jongeren vanaf 12 jaar begeleiding in het volwassen worden. Je werkt in een kinder - of jeugdtehuis, begeleide kamerbewoning of een penitentiaire instelling. Je werkt met jongeren in de leeftijd van 12 jaar tot de leeftijd waarop ze volwassen zij en zelfstandig kunnen wonen. Naast het verzorgen heb je oog voor de pedagogisch ontwikkeling van de jongere. Je biedt ondersteuning bij de ontwikkeling naar zelfstandig wonen, recreëren, scholing of werken. In een penitentiaire instelling zul je volgen het penitentiaire beleid ook volgens het gelden beleid sancties opleggen. Je kracht ligt in het zoeken van verbinding met de jongere en door reflecteren op et gedrag de jongere helpen van zijn gedrag en de alternatieven te leren.

Arbeidsmarktroute

Naast het volgen van een formele opleiding aan het ROC kunnen werkenden met de Arbeidsmarktroute hetzelfde MBO-diploma behalen. 

Voordelen van de Arbeidsmarktroute voor deelnemers:

  • Je doorloopt de Arbeidsmarktroute versneld als je al veel ervaring hebt.
  • Je studeert in begeleide thuisstudie. Je hoeft dus niet naar school.
  • Je maakt de praktijkopdrachten in je eigen werk. Je hoeft dus geen stage te lopen.
  • Je breidt je takenpakket en inzetbaarheid al direct uit tijdens je studie.
  • Je kiest zelf je je praktijkbegeleiders. Dit kunnen dus ook gewoon je leidinggevende en je ervaren collega's zijn. 
  • Je kunt meteen examen doen als je genoeg ervaring hebt en het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute of het MBO-diploma behalen.
  • Je kunt als pedagogisch werker in ontwikkeling het beroep leren als je in loondienst wordt aangenomen door een werkgever.

De Arbeidsmarktroute is de snelste en meest efficiënte route, waarmee werkenden zich kunnen ontwikkelen in een MBO-beroep. Je sluit je Arbeidsmarktroute af met het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute of het MBO-diploma. Met deze documenten is je ervaring zichtbaar voor werkgevers en kun je stappen maken in je loopbaan. De Arbeidsmarktroute is speciaal bedoeld voor werkenden die zichzelf op de Arbeidsmarkt willen leren en daarmee het diploma willen behalen.

Maatwerkroutes op basis van je ervaring

Op basis van je ervaring kun je versneld het diploma behalen en je ervaring op de Arbeidsmarkt zichtbaar maken. In de intake meten we eerst met een vragenlijst of je al ervaring hebt in het beroep waarin je het erkende MBO-diploma of Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute wilt behalen. Na ontvangst van je vragenlijst informeren wij je over de uitslag. We adviseren je dan hoe je op basis van jouw ervaring op de snelste en meest efficiënte manier het diploma kunt behalen.

Voor dit beroep hebben we drie maatwerkroutes die je op basis van je ervaring kunt doorlopen:

Klik op de brochure

 

Informatie en Advies

(085) 488 47 61

Of stuur ons een contactverzoek met het formulier onderaan deze pagina

 

 

Diplomaroute

12 weken

Heb je volledig ervaring in het beroep?

Dan kun je in 12 weken je ervaring laten beoordelen in het Ervaringscertificaat. De beoordeling van je ervaring in het Ervaringscertificaat kun je verzilveren naar het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute en naar het MBO-diploma.

 

Verkort Werkend leren traject

3 + 3 maanden

Heb je deels ervaring in het beroep?

Dan kun je het verkorte Werkend leren traject volgen. In deze route start je met de vrijstellingsprocedure (10 weken). Je stelt vast wat je vrijstellingen zijn en wat je nog moet leren. Na de vrijstellingsprocedure volg je de modules in het Ontwikkelportfolio (3 maanden) waarmee je gericht kunt gaan bijleren. Heb je je ervaring aangevuld, dan start je de diplomaroute op. Gediplomeerde Pedagogisch Werkers Kinderopvang niveau 3 kunnen deze route zonder de vrijstellingsprocedure doorlopen.

 

Volledig Werkend leren traject

9 tot 15 maanden

Heb je beginnende ervaring in het beroep?

Dan kun je in 9 tot 15 maanden het hele beroep leren. Je bent werkzaam als Pedagogisch medewerker in ontwikkeling in de Jeugdzorg. Daarnaast volg je de modules uit het Ontwikkelportfolio om je kennis en kunde te ontwikkelen. Heb je alle modules voltooid, dan start je de diplomaroute op. Je kunt ook eerst starten met de Arbeidsmarktroute Pedagogisch Werker Kinderopvang MBO-niveau 3. Zo heb je sneller een kwalificatie en kun je aansluitend altijd de verkorte route naar niveau 4 volgen.

Ontwikkelen van ervaring vraagt om maatwerk

Deze drie routes geven een indicatie van onze mogelijkheden. In de intake stellen we concreet vast wat je ervaring is. We kijken verder ook naar je huidige werkkring en de mogelijkheden die je hebt om je ervaring in de diplomaroute te kunnen aantonen. Zo kijken we individueel naar de manier waarop jij je diplomadoel kunt behalen. Als het niet mogelijk is om je doel te behalen, dan kijken we verder naar alternatieven! Ervaring van mensen vraagt nu immers om maatwerk.

Doelgroep

De volgende deelnemers kunnen de Arbeidsmarktroute doorlopen:

 

Pedagogisch Werkers Kinderopvang niveau 3 en 4

 

Gediplomeerde Pedagogisch Werkers Kinderopvang MBO-niveau 3 of MBO-niveau 4 kunnen zich met de Arbeidsmarktroute omscholen naar de Jeugdzorg. Je volgt een praktijkontwikkeling in de Jeugdzorg van 3 tot 6 maanden om je ervaring te herkaderen, aan te vullen en te verdiepen. Daarna volg je de diplomaroute om je ervaring te laten beoordelen in het Ervaringscertificaat en te verzilveren naar het diploma.

 

Pedagogisch Medewerkers Jeugdzorg zonder diploma

 

Als je werkzaam bent als Pedagogisch Werker Jeugdzorg zonder diploma, dan kun je jezelf ongemerkt al hebben doorontwikkeld naar het diplomaniveau. In de Arbeidsmarktroute kun je de ervaring verzilveren naar het diploma.

 

Pedagogisch medewerker Jeugdzorg in ontwikkeling

 

Als je door een werkgevers in de Jeugdzorg in dienst wordt genomen als Pedagogisch Medewerker in ontwikkeling, dan kun je dit traject volgen om je in de praktijk te ontwikkelen naar het diploma. Met het volgen van de Arbeidsmarktroute heeft je werkgever meteen een persoonlijk ontwikkelplan richting het behalen van het diploma. 

Vrijblijvende offerte en intake

Je kunt een vrijblijvende offerte en intake aanvragen. Kies in het onderstaande formulier bij sector: <zorg&welzijn>, bij dossier: <pedagogisch werk>, bij uitstroom: <pedagogisch medewerker jeugdzorg niveau 4>Vul daarna je gegevens in. Na het aanmelden ontvang je een vragenlijst, waarmee je je ervaring in dit beroep kunt invullen. Na ontvangst van je aanmelding ontvang je van ons het resultaat per mail met een uitnodiging voor een intake. In de intake stellen we vast welke route je kunt volgen. Je ontvangt dan de offerte. 

Meld je aan

Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00