(085) 488 47 61 

Arbeidsmarktroute

Zorghulp

MBO-niveau 1

  • Diplomaroute (12 weken)

  • Werkend leren traject (2 tot 3 maanden)

  • Maatwerk Werkend leren traject (afhankelijk van ervaring)

 

Als gediplomeerd Zorghulp niveau 1 ondersteun je mensen thuis met huishouden en wonen en de dagelijkse bezigheden. Vaak ben je in dienst van een thuiszorgorganisatie. Deze zorg wordt betaald door de Gemeente aan de thuiszorgorganisatie op grond van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Op grond van deze wet bieden Gemeenten aan mensen die hulp en ondersteuning nodig hebben jouw hulp aan. Vaak werk je bij ouderen of mensen met een chronisch lichamelijke beperking. Je kunt je daarna doorontwikkelen naar Helpende Zorg & Welzijn MBO-niveau 2. Je mag dan ook helpen met wassen en aankleden van mensen in de thuiszorg en ondersteunt bij de Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) die mensen zelf niet volledig meer kunnen. Het is belangrijk dat je mensen in hun waarde houdt en uitgaat van de eigen regie in je werk.

Arbeidsmarktroute

Naast het volgen van een formele opleiding aan het ROC kunnen werkenden met de Arbeidsmarktroute hetzelfde MBO-diploma behalen. 

Voordelen van de Arbeidsmarktroute voor deelnemers:

  • Je doorloopt de Arbeidsmarktroute versneld als je al veel ervaring hebt.
  • Je studeert in begeleide thuisstudie. Je hoeft dus niet naar school.
  • Je maakt de praktijkopdrachten in je eigen werk. Je hoeft dus geen stage te lopen.
  • Je breidt je takenpakket en inzetbaarheid al direct uit tijdens je studie.
  • Je kiest zelf je je praktijkbegeleiders. Dit kan dus ook gewoon je toekomstige werkgever zijn. 
  • Je kunt meteen examen doen als je genoeg ervaring hebt en het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute of het MBO-diploma behalen.

De Arbeidsmarktroute is de snelste en meest efficiënte route, waarmee werkenden zich kunnen ontwikkelen in een MBO-beroep. Je sluit je Arbeidsmarktroute af met het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute of het MBO-diploma. Met deze documenten is je ervaring zichtbaar voor werkgevers en kun je stappen maken in je loopbaan. De Arbeidsmarktroute is speciaal bedoeld voor werkenden die zichzelf op de Arbeidsmarkt willen leren en daarmee het diploma willen behalen.

Maatwerkroutes op basis van je ervaring

Op basis van je ervaring kun je versneld het diploma behalen en je ervaring op de Arbeidsmarkt zichtbaar maken. In de intake meten we eerst met een vragenlijst of je al ervaring hebt in het beroep waarin je het erkende MBO-diploma of Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute wilt behalen. Na ontvangst van je vragenlijst informeren wij je over de uitslag. We adviseren je dan hoe je op basis van jouw ervaring op de snelste en meest efficiënte manier het diploma kunt behalen.

Voor dit beroep hebben we drie maatwerkroutes die je op basis van je ervaring kunt doorlopen:

Klik op de brochure

 

Informatie en Advies

(085) 488 47 61

Of stuur ons een contactverzoek met het formulier onderaan deze pagina

 

 

Diplomaroute

12 weken

Heb je volledig ervaring in het beroep?

Dan kun je in 12 weken je ervaring laten beoordelen in het Ervaringscertificaat. De beoordeling van je ervaring in het Ervaringscertificaat kun je verzilveren naar het Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute en naar het MBO-diploma.

 

Volledig Werkend leren traject

2 tot 3 maanden

Heb je beginnende ervaring in het beroep?

Dan kun je in 3 tot 6 maanden het hele beroep leren. Je bent werkzaam als Zorghulp in ontwikkeling bij een thuiszorgorgansatie. Daarnaast volg je de modules uit het Ontwikkelportfolio om je kennis en kunde te ontwikkelen. Heb je alle modules voltooid, dan start je de diplomaroute op. 

 

Maatwerktraject

Afhankelijk van je ervaring

Heb je deels ervaring in het beroep?

Dan kun je een maatwerkdoorloop maken van het volledige Werkend leren traject. In de intake kijken we hoe je passend bij je ervaring een doorloop kunt maken om je ervaring aan te vullen. Heb je je ervaring aangevuld, dan start je de diplomaroute op.

Ontwikkelen van ervaring vraagt om maatwerk

Deze drie routes geven een indicatie van onze mogelijkheden. In de intake stellen we concreet vast wat je ervaring is. We kijken verder ook naar je huidige werkkring en de mogelijkheden die je hebt om je ervaring in de diplomaroute te kunnen aantonen. Zo kijken we individueel naar de manier waarop jij je diplomadoel kunt behalen. Als het niet mogelijk is om je doel te behalen, dan kijken we verder naar alternatieven! Ervaring van mensen vraagt nu immers om maatwerk.

Doelgroep

De volgende deelnemers kunnen de Arbeidsmarktroute doorlopen:

 

Ervaren huishoudelijke hulp

 

Als je een ruime ervaring hebt als huishoudelijke hulp of je wilt je privé-ervaring gebruiken, dan kun je versneld het MBO-diploma of Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute Zorghulp niveau 1 behalen. Met het diploma kun je gaan werken als Zorghulp bij een thuiszorgorganisatie. 

 

Mantelzorgers

 

Ook mantelzorgers hebben relevante ervaring die zij in de diplomaroute kunnen verzilveren naar het MBO-diploma of Vakbekwaamheidsbewijs Arbeidsmarktroute Zorghulp MBO niveau 1 behalen. Met het diploma kunnen zij in dienst treden bij een thuiszorgorganisatie.

 

Zorghulp in ontwikkeling

 

Graag adviseren wij alle mensen die het diploma willen behalen over een individuele doorloop van de Arbeidsmarktroute. Je kunt met een proeve van bekwaamheid in een praktijksimulatie je competenties aantonen.

Doorgroeikansen

Als je Zorghulp bent, dan kun je de Arbeidsmarktroute Helpende Zorg & Welzijn MBO-niveau 2 volgen om je ervaring door te ontwikkelen. Je kunt met voldoende ervaring meteen de diplomaroute volgen. Kom je ervaring tekort? Dan kun je je ervaring als Zorghulp uitbreiden naar Helpende Zorg & Welzijn bij je werkgever. In een Verkort Werkend leren traject kun je je ervaring aanvullen, voordat je de diplomaroute start.

Vrijblijvende offerte en intake

Je kunt een vrijblijvende offerte en intake aanvragen. Kies in het onderstaande formulier bij sector: <zorg&welzijn>, bij dossier: <zorghulp>, bij uitstroom: <zorghulp niveau 1>Vul daarna je gegevens in. Na het aanmelden ontvang je een vragenlijst, waarmee je je ervaring in dit beroep kunt invullen. Na ontvangst van je aanmelding ontvang je van ons het resultaat per mail met een uitnodiging voor een intake. In de intake stellen we vast welke route je kunt volgen. Je ontvangt dan de offerte. 

Meld je aan

Contact!

Met vragen of opmerkingen, een aanvraag voor een brochure of het opstarten van uw Arbeidsmarktroute, kunt u op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur bellen met onze adviseurs op (085) 488 47 61 of een contact verzoek sturen met het onderstaande formulier.

KCM-Groep
Eusebiusbuitensingel 9
6828 HT Arnhem

(085) 488 47 61

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00